Witam,
ostatnio wysyłacie sporo wiadomości do sojuszu na temat prób Moonowych... przyznam szczerze, nigdy nie robiłem i jestem zielony. Czy ktoś mógłby nakreślić temat?
Jak robić?
Czym robić?
Dlaczego robić?
Jakie jest prawdopodobieństwo, że się zrobi?
Będę wdzięczny.. A przy okazji pierwszy temat merytoryczny zostanie poruszony
Pozdrawiam
Jak robic - najlepiej jak ktos z sojuszu zjedzie Ci flote
Czym robic - najlpeiej jakbys mial 1600lm, bo wtedy jest najwieksze prawdopodobienstwo powstania moona (20%)
Dlaczego robic- mozesz wybudowac falange czujnikow (skanujac falanga czujnikow widzisz ruch czyjejs floty), wysylajac FS'a z ksiezyca nie da rady, zeby ktos zobaczyl Twoja flote falanga czujnikow, a jak juz sie troche rozwiniesz na 2 ksiezycach (w roznych galach) robisz teleporter i wysylasz flote, ktora leci w takim czasie tak jakby ta druga planeta byla w tej samej gali.
Prawdopodobienstwo- patrz pkt 2
Jezeli cos pomylilem lub zapomnialem to prosze mnie poprawic. Jezeli jakies niejasnosci, pytac na pw. Wiecej do poczytania jest na forum ogame
pozdrawiam
1660 to 19% 1667 to już 20%. Dlaczego lm? Tak jest najtaniej. Dlaczego jedna próba na 20% zamiast dwóch na 10%? Przy 20% powstaje największy możliwy księżyc, przy 10% sporo mniejszy. Im większy moon tym mniejsza szansa na zniszczenie go przez GŚ Jeśli masz mocną obronę to ktoś może rozbić swoje lm o Ciebie.